Henkilöpalvelut

Henkilöpalvelut ovat pääasiassa yksityisille asiakkaille ja kotitalouksille suunnattuja palveluita, joilla voidaan lisätä ihmisten hyvinvointia esimerkiksi kohentamalla ulkonäköä tai parantamalla kuntoa tai auttamalla arkisissa askareissa kuten esimerkiksi siivouksessa.

Kauneudenhoitoalan palveluja ovat parturi-kampaamopalvelut, kosmetologinen hoitotyö ja maskeeraus. Liikuntapalveluja tarjoavat yritykset ja urheiluseurat järjestävät ohjattua liikuntaa ja opastusta kymmenissä eri liikuntalajeissa. Kotityöpalveluja ovat esimerkiksi kotisiivous, vaatehuolto, ruoanvalmistus, henkilökohtainen avustaminen ja asiointipalvelut. Pesulat tarjoavat tekstiilien puhdistusta ja jälkikäsittelyä.

Työ henkilöpalveluissa edellyttää oman alan vankan ammattiosaamisen lisäksi asiakaspalvelutaitoja, vuorovaikutustaitoja ja luotettavuutta. Alalla toimitaan usein yrittäjinä tai ammatinharjoittajina, mikä edellyttää myös liiketoiminnan osaamista ja laatutietoisuutta.

Henkilöpalveluiden työllisyyttä pitää yllä palveluiden jatkuva kysyntä, ihmisten halu panostaa ulkoiseen olemukseensa ja hoitaa itseään sekä edustavuuden merkityksen korostuminen myös työelämässä. Myös kotisiivouksen ja tekstiilien puhdistamisen tarve on jatkuvaa suhdanteista riippumatta.


MMyymälänhoitaja (pesulamyymälä)

Pesulamyymälästä pyykin saa puhtaana, mankeloituna ja viikattuna. Palvelua käyttävät yritykset ja yksityishenkilöt. Matot ja nahkatuotteet kuljetetaan erikoispesulaan. Ne vaativat erilaiset koneet, laitteet ja pesuaineet. Liinavaatteetkin pestään suuremmilla koneilla. Meidän pestäväksemme tuodaan tavalliset vaatteet. Otamme pestävät vaatteet vastaan joko kilotavarana tai kappaleina. Valmisteluvaiheessa jokainen vaatekappale merkitään viivakoodilla ja numerosarjalla. Tulostettu kuitti seuraa vaatetta koko prosessin läpi, joten kaikki kappaleet päätyvät varmasti oikeille omistajilleen. Lajittelun ja suojakäsittelyn jälkeen vaatteet punnitaan ja pesu aloitetaan. Käytämme vesipesua, kemiallista pesua ja emulsiopesua. Kunkin vaatteen hoito-ohje ratkaisee menetelmän. Silitämme lähes kaikki vaatteet. Paitapesulassa saatetaan käyttää höyrykaappia. Kaikkien täällä pestävien vaatteiden toimitusaika on kolme tuntia, yhteistyökumppaneidemme pesemissä matoissa ja liinavaatteissa kahdeksan työpäivää